VC Herentals won de uitwedstrijd in de eerste ronde van de eindronde in 2e provinciale met 2-6 op het veld van Kontich. Bij de rust was het 0-3. Zondagnamiddag volgt de terugwedstrijd om 17u op het veld van VC Herentals.

Foto's Jos Flamand VC / Nnieuws.


Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws

De vraag vooraf die iedereen bezig hield, was in hoeverre de technische staf erin geslaagd was om de hoofden van de Henco-boys na de gemiste titelkans tegen Balen opnieuw vrij te krijgen en zich te focussen op de belangrijke eindronde. 

De eerste opdracht bracht VC op verplaatsing naar Kontich, op papier een meer dan degelijke tegenstander.  Bij rood-wit opnieuw Van Grieken op het wedstrijdblad terwijl De Booij, de pijn verbijtend wegens blessure, toch aan de wedstrijd begon. 
 
Het eerste doelgevaar kwam van de bezoekers wanneer Dufraing een poging vanop de rand van de zestienmeter waagde maar zijn schot ging via een verdediger in hoekschop.  Niet veel later verlengde Van Peer de bal voor doel en Dufraing was er als de kippen bij om het belangrijke uit doelpunt tegen de netten de jagen. 

Kontich reageerde meteen via een goede kans voor Danckers maar deze miste zijn schot compleet.  De thuisploeg ging feller op zoek naar de gelijkmaker en een voorzet van Dom werd door Redolfi nipt over de dwarsligger gestift.  Aan de overzijde zagen de toeschouwers een erg efficiënt Herentals wanneer de bal na een voorzet van Van De Weyer niet uit de zestien geraakte en scherpschutter Verbert er 0-2 van maakte.  Even voor het rustsignaal weerklonk maakte Van Peer er met het hoofd  nog 0-3 van zodat VC zijn schaapjes al snel op het droge had.
 
Na de koffie bevestigend rood-wit

Ook in de tweede helft ging VC snel op zoek naar een doelpunt en dat kwam er ook bijna na een gemeten voorzet van Verbert maar de kopbal van Slechten ging een half metertje naast doel.  Een minuutje later kwam Verbert zelf in schietpositie maar de lokale doelman ging goed plat. 

Aan de overzijde kon Sucu Ozan plots milderen tot 1-3 waar al dan niet een handsbal aan voorafging.   De poppetjes leken even aan het dansen te gaan wanneer de doorgebroken Verbert met lijf en leden tegen de grond werd gewerkt maar de fout zowaar tegen kreeg gefloten. 

Herentals reageerde voorbeeldig en wanneer Wouters zich een weg door de lokale verdediging baande legde hij de bal netjes naast doelman Pauwels tegen de netten, 1-4.  Amper twee minuten later zorgde Verbert voor de 1-5 na een voorzet van Slechten.  Aan de overzijde moest De Booij alles uit de kast halen om een vluchtschot van Braspenninckx onschadelijk te maken maar zijn overbuur moest net hetzelfde doen om Wouters het scoren te beletten. 

Herentals kwam goed weg wanneer Angafor voor een open doel een unieke kans niet wist te benutten.  Aan de overzijde liet men zien hoe het wel moest, Van Grieken besloot de bal lateraal te leggen ipv. voor eigen succes te gaan, het leder kwam via Verbert als tussenstation bij Schuerwegen die met een plaatsbal heerlijk de 1-6 optekende. 

De score had nog verder kunnen oplopen wanneer de lokale doelman met rood van het veld moest nadat hij Verbert in de zestien neerhaalde.  Jonas zette zich achter de bal maar besloot op de paal.  Aan de overzijde milderde Kontich nog tot 2-6 na een ver afstandschot van Gorrebeeck.
 
Herentals won dus erg afgetekend zijn eerste opdracht tegen Kontich en zou in de thuiswedstrijd niet meer in problemen mogen komen.  Geconcentreerd blijven voetballen en een sterke organisatie moeten VC in staat stellen om de finaleronde te bereiken.  Volgende zondag volgt de terugwedstrijd tegen Kontich om 17u.  Supporters op post!
 
VCH speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle; Schuerwegen Joris;  Wouters Thomas;  Slechten Jochen;  Verbert Jonas;  V.D.Schraelen Thomas; Heylen Gerd; Van De Weyer Dries; Van Peer Nick; Dufraing Kevin.
Bank: Luyckx Lars; Van Grieken Marc;  Soentjens Kristof, Van Eedom Nick.
Vervangingen:  71e  Luyckx Lars voor Wouters Thomas;  75e  Van Grieken Marc voor Slechten Jochen.
Gele kaarten:  Slechten Jochen.
 
Doelpunten:  9e  Dufraing Kevin  0 – 1 ;  35e  Verbert Jonas  0 – 2 ;  41e  Van Peer Nick  0 – 3 ;  50e  Sucu Ozan Arman  1 – 3 ;  55e  Wouters Thomas  1 – 4 ;  57e  Verbert Jonas 1 – 5 ; 81e  Schuerwegen Joris 1 – 6 ;  88e Gorrebeeck 2 – 6.